onsdag 11 april 2018

Mitt långsiktiga fondsparandeÄven om jag gillar aktier så har jag ett månadssparande i några billiga fonder. Jag tycker att det är ett bra komplement till mina enskilda aktier samt ett bra sätt att få exponering mot hela världen.

5 kommentarer:

 1. Jag ser att vi har en likadant uppbyggd fondportfölj, dock tillkommer Länsförsäkringar tillväxtmarknad i min samt att procentfördelningen skiljeer sig en aning. Jag har nyligen omfördelat till 50%/globalfond och 10% i övriga 5 fonder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar. Jag har länge funderat på att ta in Länsförsäkringar tillväxtmarknad i min fondportfölj men jag tycker att den innehåller för hög andel Asien, därav har jag hållit mig till endast Swedbanks asienfond. Dina synpunkter på detta?

   Mvh

   Radera
  2. Det låter helt klart logiskt + att det blir enklare att fördela månadssparandet efter sin procentuella fördelning bland fonderna (beroende på hur mycket/lite man kan månadsspara).

   Dock tycker jag ändå att de båda fonderna kompletterar varandra, men med din observation i åtanke, kanske jag viktar ner de en aning i framtiden då de båda utgör 20% av min totala fondportfölj.

   Mvh // Frilans

   Radera
 2. Välkommen till bloggosfären.

  Bra riskspridning på dina fonder. Såg att du även har många fina bolag i din aktieportfölj :-) . Lycka till med ditt sparande framöver.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Ska bli intressant att följa dig framöver också. :)

   Mvh

   Radera